Eerste harm reduction video van de vzw Alias.

Harm reduction video van de vzw Alias voor en door MSM sekswerkers

De bestaande harm reduction tools richten zich bijna nooit specifiek tot MSM sekswerkers (mannen die tegen betaling seksuele relaties aangaan met andere mannen) terwijl het om een uiterst kwetsbare doelgroep gaat. Bovendien zijn ze niet altijd even toegankelijk voor onze doelgroep: een deel mannelijke sekswerkers zijn het Frans of het Nederlands onvoldoende machtig. Het geschreven woord is daarom niet altijd het beste middel om aan harm reduction te doen. Een gemakkelijk verspreidbare video leek ons beter te beantwoorden aan de noden en verwachtingen van onze doelgroep. Het is ook een toffe manier om nieuwe contacten te maken. We benaderen het dubbele taboe op homoseksualiteit en prostitutie, dat de zaken soms moeilijk bespreekbaar maakt, binnen dit medium op een andere, nieuwe manier.

Het bijzonderste aan deze video is dat we hem samen met personen uit onze doelgroep hebben ontwikkeld. Bovendien schreef een sekswerker die zich bewust is van de grote nood aan preventie en harm reduction bij ons publiek het scenario en de boodschappen. Hij legt de klemtoon op seksuele gezondheid (meer bepaald PREP (behandeling als preventie van HIV) en “N=N”) en op de vooroordelen die hij dag in dag uit moet trotseren (homofobie en het stigma op prostitutie).

3 andere videos zijn momenteel in productie, een vierde wordt voorbereid. Deze video’s worden telkens weer in overleg met de doelgroep gerealiseerd. Ze worden de volgende maanden uitgebracht en mikken afwisselend op één verschillende sub-groep van sekswerkers : studenten, roma, transgenders, escorts die op internet werkzaam zijn.

Deze eerste video is specifiek in het Arabisch, weliswaar met Frans- en Nederlandstalige ondertiteling. Aarzel niet om hem te delen !

 

hidden text

2013 Alias
Identity: Seb. Design: Whiteline. Development: DM.